• Service en kwaliteit
  • Groot assortiment
  • Aantal m2 = 7.000m2
  • Net even anders
Vandaag geopend van 09:00 t/m 18:00

Recept voor een gezond gazon!

Pokon met kruiden

Graslarven zijn funest voor het gazon. De insecten eten van de graswortels, met als resultaat een zwakke en lelijke grasmat. Goed nieuws, want een beetje Pokon doet wonderen. De groenspecialist introduceert in het voorjaar van 2015 ‘Graslarven Weg!’, een nieuwe gazonvoeding met een natuurlijk kruidenextract. Graslarven vinden de graswortels dan te ‘pittig’ van smaak en vertrekken. Belangrijk: ‘Graslarven Weg!’ is geen bestrijdingsmiddel en veilig voor mens en dier.
 
Indirect
Als het gazon er niet meer frisgroen uitziet, kunnen graslarven als engerlingen en emelten de oorzaak zijn. Zeker wanneer er ook losliggende plaggen verschijnen. Die worden veroorzaakt doordat de larven graswortels van onderen afvreten en vogels wroeten naar deze insecten. Behandeling van het gras is belangrijk. ‘Graslarven Weg!’ van Pokon heeft een indirect effect op de larven van insecten die onder het gras leven. De wortels nemen de voeding met kruidenextract op en dat versterkt het afweersysteem van de grasplantjes. Graslarven hebben dankzij het kruidenextract minder trek in de graswortels en mijden een kruidig gazon. De voeding geeft daarnaast extra power aan het gras. Het gazon herstelt zich, kleurt weer groen en krijgt meer weerstand tegen ziekten en plagen.
 
Gebruiksaanwijzing
Strooi de korrels gelijkmatig over het gazon. Besproei het gras daarna met water of strooi de korrels juist als er binnen 12 uur regen wordt voorspeld. Eventueel na drie maanden herhalen tot de overlast is verdwenen.
 
Ook last van graslarven of andere problemen met uw gazon? Kom langs in ons tuincentrum en wij voorzien u graag van een goed advies met als doel een stralend gazon om van te kunnen genieten!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Heb je ook lentekriebels? Leef je uit in de tuin, op het balkon en terras en ga aan de slag met onze 15 tips om het komende buitenseizoen volop te kunnen genieten van alles wat groeit en bloeit.

Lees meer...

Een biodiverse tuin is een levendige tuin vol leven. Door de juiste planten te kiezen, help je bijen, vlinders, vogels en andere dieren aan voedsel en schuilplaatsen. Maar welke planten dragen echt bij aan de biodiversiteit? In deze blog ontdek je hoe je jouw tuin aantrekkelijk maakt voor allerlei dieren en welke planten daarbij een belangrijke rol spelen.

Lees meer...

Na de grote voorjaarsschoonmaak kun je aan de slag met het verbeteren en verrijken van de tuingrond, zodat je planten weer helemaal kunnen opbloeien. Hoe je dat doet? Door te composteren en te mulchen. Ons tuincentrum in Wageningen geeft je de 'ins and outs'.

Lees meer...

Of je nu een doorgewinterde tuinier bent of een beginner met een paar potten op het balkon, een moestuin begint altijd met dat ene kleine zaadje. Wij geven je dé moestuintips, inclusief heerlijk recept.

Lees meer...